sunnuntai 29. joulukuuta 2013

2013 vuoteni!

Yritinpäs minäkin paintin voimalla taiteilla tälläisen muistelon koko tästä vuodesta. 

Kävimme ensimmäistä kertaa ukkelini kanssa laivareissulla Tukholmassa. Ja kyseessä oli myös minun eka ulkomaan matkani hah. Ostelin kaikkea kivaa koko reissun aikana, että sitä sitten oltiin loppukuukausi melko persaukisia. Olin myös koulun takia työharjoittelussa Jyskissä ja en erityisemmin tykännyt olla, erään kiusaajan vuoksi. 
Hiukset vaihtoivat väriä taas violetin, pinkin sekotukseen. Koitin jaksaa viellä työpaikassani, vaikka olin henkisesti melko lailla loppu.
Lopulta järkiinnyin ja tulin siihen tulokseen ettei minun tarvitse kärsiä yhden ihmisen vuoksi ja vaihdoin työharjoittelu paikkaa. Mikä oli ehkä elämäni viisain päätös. Sillä uusi paikka oli mahtava ja työkaverit myös! Menin lomalle Ouluun ja päätin mennä parturiin. Se ei sitten ollutkaan ihan järkevää, kun mielestäni parturi leikkas hiukseni aivan liian lyheksi ja eikun kasvattelemaan urakalla. Ainiin biologinen isäni otti minuun myös ensimmäistä kertaa yhteyttä. Tosin en ole tähänkään päivään menneessä vastannut hänelle mitään. Koska hieman pelottaa. 
Laitoin pitkän tauon jälkeen huulikoruni takaisin ja onneksi reikä ei ollut mennyt täysin umpeen. Aloin myös pitkästä aikaa maalailemaan ja muka syömään vähän terveellisemmin. Kävimme myös ulkona paljon kavereiden kanssa ja katsomassa yhtä hyvää keikkaa. Koitin hakee hulluna kesätöitä joka paikkaan. 
Toukokuussa satoi vieläkin lunta ja se hieman masensi, kun tuntui, että kesä ei tule ikinä. Kävimme myös kavereiden kanssa Oulun tatuointimessuilla ja sain kutsun omiin valmistujais juhliini. Niin ja kuun lopussa valmistuin toiseen ammattiini tapahtumarakentaja. Hain vieläkin kesätöitä ja töitä tuloksetta. 
Vietin ehkä rennoimman juhannuksen ikinä ukkoni ja kavereiden kanssa. Syötiin hulluna grilliruokaa ja nähtiin siili, joka himoitsi meidän juustonaksuja. Koitin saada hiuksistani pastellin pinkit, mutta niistä tuli vähän sekalaisen väriset. En saanut töitä ja se vähän harmitti. 
Heinäkuu oli mielestäni paras kuukausi tänä vuonna! Nauroin paljon ja tutustuin hieman uusiin ihmisiin. Kävimme ilosaarirockissa katsomassa huippuja esiintyjiä ja mua hieman jännitti se ihmismäärä, mutta selvisin hienosti ja näinhän mä mun suosikki bändin livenä ekaa kertaa ja viimeistä. Ukolla tosin alkoi taas etätyö ja sain ruveta totuttelemaan yksin oloon. Sain kaverilta turkoosin hiusvärin, jonka menin heti lätkäsemään hiuksiini.
Olin paljon yksikseen ja hiusten väri haalistui hiljaa pois. Maalailin taas pari taulua ja syötiin vkl ukon kanssa usein sushia. Koitin hakea töitä joka paikkaan.
Sain töitä Oulusta ja lähdin viikoksi sinne, sillä en parin päivän jälken halunnut tehdä ainuttakaan soittoa kenellekkään puhelinmyynti työssä. Se työ ei ole vain minulle tehty, kiitos paniikkikohtauksien. Vihasin itseäni ja tuntui, että kukaan ei tukenut minua. Matkasin myös äitini luokse etelään viikoksi ja sain mietiskellä rauhassa asioitani. Haaveilin myös pitkistä hiuksista. 
Ensilumi tuli maahan ja todellisuus tajuntaan, että talvi tulee eii. Vietin synttäreitä ja kävimme katsomassa Sami hedberg show. Hiuksetki taas vaihtoivat väriä takaisin pinkkiin. Koitin jälleen syödä terveellisemmin ja laihduttaa, mutta tuloksia ei vaan alkanut näkymään viikon jälkeen ja repsahdin taas. 
Rakas Hosuli nukkui pois. Ikävä on pientä lumipallo prinssiä. :'( Kävimme miehen kanssa ulkona enemmän, kun hänellä loppuivat työt. Koko kuukausi meni vähän sellaisessa sumussa ohitse, kun odotin vain joulukuuta. Mies hankki minulle toisen kääpiöhamsterin Zipon. 
Vietin ukkelini kanssa 4-vuotis päivää ja isosiskon tyttö vauva Ronja syntyi 12 päivä joulukuuta.Käytiin Jyväskylässä kaverin luona kierros ja bailattiin. Hankittiin ehkä hienoin kuusi ikinä tai pikkusiskoni sen valitsi. Ja hän taiteili hienoja possupipareita. Jotka tosin minkä poltin, anteeksi vielä kerran. Stressasin hieman, kun järkkäilin joulua minulle ja sisaruksilleni, mutta oli ehkä paras joulu ikinä. 

Tälläinen oli vuoteni ja toivottavasti ensi vuosi on tuplasti parempi!


Ohi on

Kylläpäs se taas nopeasti joulu meni ohitse. Oli kyllä todella kiva joulu sisaruksien kanssa ja sain aika kivoja lahjojakin. Harmitti, kun piti hyvästellä pikkuveli ja pikkusisko perjantaina, kun ei taas tiedä milloin nähdään. Jos olis enempi varaa niin kävisin varmasti useammin heitä morjestamassa. Syötiin kyllä ihtemme ihan kuoliaaksi, että olis vähempikin ruoka määrä riittänyt. Kinkkua olisi vieläkin, mut hyih alkaa jo tehdä pahaa sen syöminen. Tässä jo oon aloitellut pikku hiljaa tavaroiden pakkaamisen. Tiistaina pitäis tulla tarkastaja kahtoo, että saadaanko me ylipäätään vaihta asuntoa. Uskoisin, kun ei täällä olla mitään tuhoja tehty, että siinä kunnossa on, kun muutimme tähän. 
Näkyy muutamia herkkuja, mitä meillä oli jouluruokana. 
Jouluset kynnet. 
Kuvia olisi ollut enemmänkin, mutta en tiedä mikä nyt on bloggerissa hätänä, kun muuntaa näiden kuvien värejä ihan kummallisiksi välillä. Vai onkohan se tässä koneella se vika. Laatukin näyttää bloggeriin lataamisen jälkeen huonommalta. Kohta on uusivuosikin ja saas nähdä miten me se päivä vietetään. Varmaan ollaan kavereilla ja ammutaan raketteja. Aika perus uudenvuoden suunitelmat. 

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Palaneet piparit

Ompa ollut kerrankin vilskettä ja meininkiä täällä meillä, kun pikkusisko ja pikkuveli tulivat tänne minun luokse viettämään joulua. Kuusikin kerettiin jo laittaa paikoilleen torstaina, että ei olla ihan menty perinteiden mukaan tänä vuonna. Viellä olisi melko paljon tehtävää, mutta olen yrittänyt olla stressaamasta. Tehtiin pipareitakin yks päivä, jotka minä mämmikoura poltin uuniin. 
Saatiin muuten nyt varmuutta siitä, että muutamme uuteen asuntoon. Avaimet saadaan jo kymmenes päivä ens kuuta, että pitääpä tässä alkaa joulun jälkeen pakkailemaan tavaroita pikku hiljaa. En oo jotenkin vielä käsittänyt asiaa, että tästä ollaan tosissaan muuttamassa, mutta kaipa se sitten lähempänä iskee tajuntaan. Tämä kämppä on ainakin jo irtisanottu, mutta oon minä jo vähän käynyt haaveilemassa ikean sivuilla. Olishan se kiva sitten sisustaa kämppä ihan uuteen uskoon. 
Ziposta on tullut pikkuisen rohkeempi näinä päivinä. Uskaltautuu ainakin useammin näkyville iltaisin. On myös selvästi kasvanutkin isommaksi vähäsen. Zipolekkin menin ja ostin pienen joululahjan eläinkaupasta, että saas nähdä tykkääkö pikku ukkeli maissiherkkutikuista. Käsissä Zippo ei vieläkään tykkää olla ja yrittää hyppiä aina tilaisuuden tullen pakoon. Pääsihän se kerran hyppäämään ukkoni käsistä lattialle ja siinähän se olikin operaatio ottaa vauhtihirmu kiinni. Onneksi ei sattunut mitään ja saatiin pikku otus takas terraarioon. Kovasti oon yrittänyt bongailla sille isompaa terraarioo sopu hinnalla, mutta ei ole ainakaan vielä osunut kohdalle. 
Tää tonttu nyt toivottaa joka iikalle hyvät joulut! 

lauantai 14. joulukuuta 2013

Dead can dance

Miten tämä aika taas on mennyt näin nopeasti, kun kohta on jo jouluaatto ja ens viikolla pitäis tulla mun sisarukset tänne meille viettää joulua. Isosisko synnytti terveen pienen tyttö vauvan 12 päivä. Voi, kun pääsis pientä näkemään heti, mutta pitäis jostain saada rahat lentolippuihin englantiin Newcastleen. Harmittaa ihan himuisesti. Sitten tässä on tehty kiireessä jouluostoksia ja jouluruoka valmistelu ostoksia. En tiedä rupeanko paistamaan itse kinkkua. Kaikki on sanonut, että se on ihan helppoa, mutta sitten, kun olen tässä noita ohjeita kahtonut niin ei minusta nyt kovin helpolta vaikuta. Saas nyt kuitenkin nähdä mitä teen sitten. Vielä pitäis joku kiva syntymäpäivä lahja keksiä ukolleni, kun hänellä on tammikuun 4 päivä synttärit. 

Tuli siellä Jyväskylässäkin käytyä itsenäisyyspäivä viikolla ja oli ihan mukava reissu. Vaikka jäi vähän harmittamaans se, ettei ollut enempää rahaa shoppailuun heh. Käytiin päiväseltään shoppailemassa ja sitten kylpylässä uimassa nahkamme ryppyisiksi sekä illasta mentiin katsastamaan Jyväskylän yöelämää. Mahtava meno kaiken kaikkiaan, vaikka minua vähän aluksi jännikki ja jopa pelottikin.Olin aika lailla selvin päin alkuillan ja tuli paljon kaverille tuttuja ihmisiä vastaan ja mä olen tosi ujo uusia ihmisiä kohtaan taas. Rupesihan se hävettämään, kun en edes uskaltanut kätellä vaa silleen pienesti vilkutin ääh. Pitäis tostakin vähän päästä yli ja oppia ihan normaalisti tervehtimään uusia ihmisiä, eikä vain juosta karkuun. Kuitenkin sitä ollaan jo tämän ikäisiä. 
Hihihi... Minä sain jo ensimmäisen joululahjani eilen kaveriltani. Toivottavasti kaverini tykkäs miu antamasta lahjasta, vaikkei se nii heino ollut, ku kaverin antama. Äää! Oon iha surkee aina ollut hankkimaan ihmisille lahjoja. Yleensä joka vuosi joululahjoissa meen aina vikaan pikkusiskoni kohdalla. Jospa nyt tänä vuonna onnistuis. 
Sain tuolaisen kivan t-paidan ja iihanat legginsit, joita olen kuolaillut jo pitemmän aikaa. En oo kuitenkaan raaskinut ostaa, kun ovat olleet melko hintavia. Hyvin kaverini tuntee mut, kun osu iha nappiin tämä lahja.
Pitäis tässä seuraavaksi lähteä tarkistamaan kirpputori paikkaani, että missäs kunnossa se nyt on ja viedä lisää tavaroita sinne. Nyt on yllättävän hyvin käynyt kaupan kaikki. Oon kyllä myynyt niin alihintaan vaan kaikki pois, että ei turhaan enään nurkissa olis. Tuntuu taas, että olen kirjoitellut aivan turhuuksia. Joten nyt heipä hei. 


tiistai 10. joulukuuta 2013

Rakastan sinua

Ihanaa vuosipäivää meille.
 Neljäs vuosi tuli täyteen ja eteen päin  vaan porskutetaan. 
Pitäisi ottaa meistä uudempia kuvia. Tämäkin taitaa olla kahden vuoden takaa. Nakerran sun otsaa hah. <3

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Hello December!

Miten tämä aika menee näin nopeasti? En ymmärrä. Nyt on jo Joulukuu! Toivottavasti tästä kuukaudesta tulisi hyvä ja tapahtumarikaskin. Ainakin ens viikolla meillä olisi suunitelmissa käväistä kaverin luona Jyväskylässä pitämässä hauskaa ja vähän tekemässä vielä lopullisia jouluostoksia. Mukavaa, kun en ole tainnut viellä koskaan käydä Jyväskylässä. Ehkä ollaan myös miehen kanssa muuttamassa pienempään asuntoon tammikuun alussa, että saas nähdä mitä tapahtuu. Innolla odotan ainakin jouluaattoa, kun pikkusisko ja pikkuveli pitäisi tulla tänne mun luokse viettämään joulua jee. Isosiskonkin synnyttäminen kohta lähenee, että tässä jännäillään, milloin saadaan kuulla ilouutisia. Tyttö vauvan laskettu aika olisi 8 päivä tätä kuuta, mutta sehän saattaa jo tulla ihan milloin vain. 
Ei tässä tämän enempää, kuin hyvää joulukuuta!